У Чернівцях правом на відпустку вже скористались 1612 підприємців

Цьогоріч 1612 приватних підприємців – платників єдиного податку вже скористались своїм правом на відпустку. Протягом липня встигли відпочити 278 жителів обласного центру.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що платники-спрощенці І та ІІ груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку на один календарний місяць у році на час відпустки, а також за період хвороби, якщо вона триває 30 і більше календарних днів. При цьому, платник повинен мати підтверджену копію листка непрацездатності. Така інформація подається за заявою у довільній формі.

Окремого терміну подання заяви щодо періоду щорічної відпустки і терміну втрати працездатності нормами Податкового кодексу не передбачено. Однак, з метою уникнення порушення терміну щодо сплати авансових платежів рекомендуємо подавати до податкового органу заяву щодо періоду щорічної відпустки до початку відпустки, а заяву щодо терміну втрати працездатності з обов\’язковим додаванням копії листка непрацездатності – одразу після закінчення лікарняного.

Отже, спрощенці, які обрали для себе першу та другу групу єдиного податку, мають можливість цьогоріч призупинити діяльність та влаштувати для себе гарний відпочинок у період оксамитового сезону.

Про це повідомляє Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata