Чернівецькі податківці застерігають: за борги можна втратити свідоцтво

У зв’язку з набранням чинності 11 серпня 2013 Законів України від 04.07.2013 №404-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи» та від 04.07.2013 №406-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи», виконання функцій адміністрування єдиного внеску на загальнообов\’язкове державне соціальне страхування покладено на Міністерство доходів і зборів України.

Відповідно до абз. 4 п. 299.15 ст. 299 Податкового кодексу України (далі Кодекс), «свідоцтво платника податку анулюється за рішенням органу державної податкової служби у випадку несплати протягом двох послідовних кварталів у порядку встановленому цим Кодексом, податкового боргу, що виник у платника єдиного податку, – в останній день календарного місяця, в якому закінчився граничний строк погашення податкового боргу».

Враховуючи наведене, ДПІ у м. Чернівцях пропонує платникам єдиного податку, які мають заборгованість з єдиного соціального внеску та єдиного податку терміново сплатити існуючу заборгованість.

У разі невиконання зазначених вимог, платник єдиного податку буде переведений на загальну систему оподаткування, що передбачає необхідність використання реєстратора розрахункових операцій та придбання торгового патенту.

Про це повідомляє інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata