З початку року чернівчанам було видано 5919 реєстраційних номерів облікової картки платника податків

З початку року в Центрі обслуговування платників податків міської податкової чернівчанам було видано 5919 реєстраційних номерів облікової картки платника податків, що на 624 більше, ніж за аналогічний період минулого року. Одночасно було внесено 1355 відмітки про реєстраційні номери до паспортів громадян, тоді як протягом 2012 року бажаючих внести відмітку про реєстраційний номер до паспорта було лише 37.

Протягом восьми місяців цього року від реєстраційних номерів облікових карток платників податків відмовились 220 жителів обласного центру, що на 26 громадян більше аналогічного періоду минулого року.

Нагадуємо, відповідно до правил Податкового кодексу фізичні особи – платники податків зобов\’язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки, протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання відповідної заяви за встановленою формою.
Найпоширеніші життєві ситуації, коли відбуваються зміни в облікових даних – це зміна прізвища у зв’язку із заміжжям чи розлученням та зміна місця проживання у зв’язку з переїздом чи придбанням нового помешкання. Отже, якщо у житті відбулися вказані зміни, необхідно протягом місяця з дня виникнення таких змін подати особисто або через уповноважену особу в Центр обслуговування платників податків податкової інспекції за місцем проживання заяву для внесення змін до довідки про отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків. Для заповнення заяви використовуються дані документа, що посвідчує особу громадянина, та інших документів, які подаються у разі зміни таких даних. Якщо зазначені документи видані не українською мовою, необхідно подати засвідчені в установленому законодавством порядку переклади документів українською мовою.

Про це повідомляє інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata