У Чернівецькому університеті відкриють румунський лекторат

Уряд України зголосився на відкриття у Чернівецькому національному університеті ім. Юрія Федьковича румунського лекторату. Про це повідомив МЗС Румунії Тітус КОРЛЕЦЯН на спільній з Леонідом КОЖАРОЮ прес-конференції в Бухаресті. Передає власкор CitizenJournal.info в Румунії.

– Я хотів би сьогодні вітати отримане мною повідомлення про те, що українська влада зголосилася відкрити румунські лекторат у чернівецькому університеті, — заявив Міністр закордонних справ Румунії Тітус КОРЛЕЦЯН.

За його словами, діалог з КОЖАРОЮ був “всеосяжним”, адже був розглянутий весь “календар відповідних політичних контактів”. Також під час зустрічі був підписаний план консультацій між МЗС України та Румунії на 2013-2014 рр.

На зустрічі обговорювали й можливість проведення цієї осені нової сесії змішаної українсько-румунської міжурядової комісії з питань забезпечення прав національних меншин.

Сторони обговорили також можливість підписання договору про малий прикордонний рух, а Леонід Кожара запросив румунського прем’єра Віктора ПОНТУ відвідати Україну з офіційним візитом.

peredplata