До уваги буковинців! За несплату плати за землю можна її втратити

До уваги буковинців! За несплату плати за землю можна її втратити Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що плату за землю фізичним особам необхідно було сплатити протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення – рішення.

До 1 липня 2013 року фізичні особи – землевласники або землекористувачі повинні були отримати від територіальних органів Міндоходів податкове повідомлення – рішення із зазначенням суми земельного податку. Повідомляє інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

У разі, якщо громадяни досі не отримали повідомлення, у зв’язку з тим, що не проживають за адресою володіння або користування земельною ділянкою, або з іншої причини, – необхідно самостійно звернутися до Центрів обслуговування платників податків територіальних органів Міндоходів.

Звертаємо увагу, що відповідно до статті 126 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями, до фізичних осіб – землевласників, землекористувачів та орендарів, з якими узгоджено суму грошового зобов’язання щодо плати за землю, застосовується штрафна (фінансова) санкція у таких розмірах:

– при затримці до 30 календарних днів, включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу;
– при затримці понад 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.

Довідково: статтею 141 Земельного кодексу України передбачено, що у разі систематичної несплати плати за землю, земельна ділянка може бути вилучена без згоди користувача.

peredplata