У дитячому садочку на Буковині завелася змія

У дитячому садочку на Буковині завелася  зміяБатьки, діти яких відвідують навчальний дошкільний заклад у с. Недобоївці Хотинського району, б’ють на сполох: у садочку завелася змія.

Як повідомляє Букінфо, першою тиждень тому у коридорі гадюку побачила вихователька дитсадка Людмила Старуш, яка тільки-но поклала дітей спати. Жінка розповіла, що, побачивши змію, вона закричала, і гадюка залізла в щілину під стіною. За словами виховательки, гадюка була близько метра завдовжки, чорна з сірим.

Жінка припускає, що змія приповзла на запах молока, що в той час варилося на кухні. Двері з вулиці були відчинені, оскільки надворі було сонячно.

Через 2 дні таку ж змію біля дитячого ліжечка побачила помічниця виховательки Наталія Майданська. Після цих подій щілини у підлозі залили силіконом та будівельною піною, а в спальній кімнаті взагалі замінили підлогу. Директор дитсадка Василь Пайлик розповів, що навчально-виховний процес у зв’язку з цією ситуацією було призупинено.

– Ми звернулися до Управління МНС в Чернівецькій області, до спеціалістів – рекомендація була лише одна – зривати підлогу і виловлювати плазуна. Але приміщення дитсадка досить велике – 1500 м. кв. і не факт, що зірвавши підлогу, ми знайдемо плазуна, – пояснює директор. – Однак батьки написали заяви з проханням відкрити садочок і з понеділка, 23 вересня, ми відновили навчально-виховний процес на свій страх і ризик.

Директор звернувся і до голови Хотинської РДА з проханням створити робочу комісію.

– Ми можемо тільки закрити всі щілини. Однак факту, чи є змія зараз у приміщенні садочку, у нас немає, – додав Василь Пайлик.

За його словами, комісія має зробити висновок, чи може далі функціонувати навчальний дошкільний заклад, чи його потрібно закрити.
Джерело: Букінфо

peredplata