У Чернівцях тітка Яценюка відсудила ділянку, яку відбирала прокуратура

Вищий господарський суд України залишив ділянку площею 2,88 га на вулиці Калинівській, 13-В у Чернівцях у власності ТОВ «Інвест Альянс». Власницею ТОВ «Інвест Альянс» є тітка голови фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Арсенія Яценюка Лідія Лещова.

Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 9 жовтня, повідомляє сайт «Наші гроші».

Повернути ділянку державі вимагала прокуратура Чернівців, яка представляла інтереси уряду. Підставою для такого рішення вона вказувала те, що в межах цієї ділянки протікає річка Шубранець (місцева назва Потіт), яка належить до водних об’єктів загальнодержавного значення. А оскільки розпоряджатися такими землями водного фонду вправі лише Кабмін, то Чернівецька міськрада перевищила свої повноваження, продавши ділянку у грудні 2007 році фірмі «Інвест Альянс».

З доводами прокуратури погодився господарський суд Чернівецької області. При цьому строк позовної давності він рахував з листопада 2011 року, коли прокуратура провела перевірку законності рішень міськради за зверненням депутата Чернівецької міськради від Партії регіонів Ростислава Білика.

Однак апеляційний суд це рішення скасував. Він вказав, що спірна ділянка належить до категорії земель житлової та громадської забудови, які знаходяться в межах міста. Таким чином міськрада правомірно розпорядилася ділянкою, а права Кабміну ніяким чином не порушені.

Крім того, суд встановив, що прокурор був присутній на засіданнях міськради у грудні 2007 року. Таким чином трирічний строк позовної давності пропущено.

peredplata