Антимонопольники Буковини оштрафували комунальне підприємство «Хотинблагоустрій Хотинської міської ради»

Чернівецьким обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України за зловживання монопольним становищем на ринку надання житлово-комунальних послуг в територіальних межах м. Хотин оштрафовано комунальне підприємство «Хотинблагоустрій Хотинської міської ради».

При проведенні дослідження діяльності суб’єктів господарювання на регіональних ринках, пов’язаних з вивезенням (збиранням і перевезенням) та захороненням твердих побутових відходів, встановлено порушення конкуренційного законодавства з боку комунального підприємства «Хотинблагоустрій».
Відповідно до рішення Хотинської міської ради КП «Хотинблагоустрій» визначено виконавцем послуг з вивезення та захоронення твердих побутових відходів. Відтак, підприємство не має жодних конкурентів та є монополістом на вищезазначеному ринку.

Територіальним відділенням встановлено, що комунальним підприємством, всупереч нормам чинного законодавства, не розроблено та не подано на затвердження органом місцевого самоврядування економічно обґрунтованої вартості послуг з вивезення твердих побутових відходів. Таким чином тариф на послуги, який застосовувався підприємством, був економічно необґрунтованим та неправомірним.

Дії КП «Хотинблагоустрій Хотинської міської ради» визнано порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем. До порушника адміністративною колегією територіального відділення застосовано штрафні санкції в розмірі 5,4 тис. грн.

Про це повідомили в Чернівецькому обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України.

peredplata