Чернівці готуються до зими

У Чернівцях проведено спільну нараду працівників Управління Державної служби України у Чернівецькій області, Служби автомобільних доріг, Державної автомобільної інспекції та органів місцевого самоврядування щодо підготовки до дій у зимовий період. Враховуючи особливості минулорічної зими, під час наради було здійснено аналіз надзвичайної ситуації, що сталася у грудні минулого року, та дій відповідних служб щодо реагування та ліквідації її наслідків, визначено превентивні заходи щодо підготовки до дій в умовах погіршення погодних умов протягом холодної пори року.

Дані заходи були внесені до доручення Голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайла Папієва. Зокрема, цим дорученням передбачено виготовлення снігозатримуючих щитів та встановлення їх на ділянках доріг, на яких під час хуртовин можливе утворення снігових заметів. Важливим елементом підготовки, відображеним у дорученні, є також проведення командно-штабних тренувань зі службами цивільного захисту щодо дій в осінньо-зимовий період. Управлінням ДСНС спільно зі Службою автомобільних доріг у Чернівецькій області визначено перелік проблемних ділянок, де можливе утворення заторів внаслідок ожеледиці та снігових заметів:

– об\’їзна м. Хотина – підйом в с. Недобоївці – підйом на Зарожанському перехресті;
– об\’їзна дорога м. Чернівці – до с. Тереблече;
– підйоми в с. Заволока, с. Михальча та с. Кам\’яна.

На даних ділянках доріг рятувальниками у разі погіршення погодних умов організовується чергування мобільних аварійно-рятувальних постів, в склад яких входить техніка високої прохідності, що може залучатися в якості тягачів, та наметовий пункт обігріву.

При значному пониженні температури повітря для надання допомоги бездомним, кожного року розгортаються стаціонарні пункти обігріву на базі районних та дільничних лікарень, фельдшерсько-акушерських пунктів, стаціонарного закладу соціального обслуговування бездомних громадян Чернівецької міської благодійної організації \”Народна допомога\”. Крім того, Управлінням ДСНС України у Чернівецькій області у кожному районі області можуть бути розгорнуті наметові пункти обігріву.

Управлінням ДСНС приведено в готовність інженерну та іншу техніку високої прохідності, що може залучатись для забезпечення проїзду автотранспорту на проблемних ділянках автодоріг:

Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata