«Свобода» має намір провести пікет у день приїзду Кирила

«Свобода» має намір провести пікет у день приїзду КирилаБездіяльність обласної влади та правоохоронних органів стосовно розміщених в області провокативних білбордів, на яких ієрарх іноземної релігійної структури називається «своїм», змушує нас нагадати владі про її обов’язки, – про це під час прес-конференції Комітету опору диктатурі у Чернівецькій області заявив голова крайової облорганізації ВО «Свобода» Віталій Мельничук.

За його словами, «Свобода» подала позов у цій справі до Чернівецького окружного адміністративного суду. До кінця тижня має бути скликане судове засідання, на якому розглядатиметься бездіяльність посадової особи Папієва Михайла Миколайовича.

Віталій Мельничук повідомив, що «Свобода» має намір провести мирне інформаційне пікетування 2 жовтня вздовж вулиці Руської та на виїзді з Чернівців у напрямку м. Герца. Пікетування має на меті донести до Президента України та Патріарха РПЦ негативну оцінку значної частини українців частих політичних візитів до нашої країни Кирила.

Свобода завжди закликала до єднання православних Церков в Україні у форматі єдиної Української помісної Православної Церкви. Такі ж візити ведуть не лише до міжконфесійного, але й політичного протистояння, – наголосив Віталій Мельничук.

peredplata