Двох державних кадастрових реєстраторів з Чернівців притягнуто до дисциплінарної відповідальності

Внаслідок перевірки, проведеної прокуратурою м. Чернівців, двох державних кадастрових реєстраторів міського управління Держземагентства притягнуто до дисциплінарної відповідальності за неналежне виконання посадових обов’язків.

Під час перевірки виявлено, що чиновники не направляли до органів податкової служби інформації про земельні ділянки державної та комунальної власності, власників та землекористувачів, а також порушували терміни державної реєстрації земельних ділянок, порядок розгляду звернень громадян, ведення Поземельних книг тощо. Зокрема, в порушення вимог ст. 24 Закону України «Про державний земельний кадастр», державними реєстраторами прийнято до розгляду заяви трьох громадян без документального підтвердження оплати послуг реєстрації земельних ділянок.

Всупереч вимогам чинного законодавства, чиновники допускали випадки безпідставної відмови у реєстрації земельних ділянок. Крім того, виявлено випадки порушення вимог законодавства про звернення громадян. Зокрема, не надавалися письмові відповіді на звернення.

За результатами перевірки, прокурором м. Чернівців внесено подання про усунення порушень земельного законодавства України, яке задоволено у повному обсязі.

Роман Маренін,
прес-секретар прокурора м.Чернівців

peredplata