На Буковині відбудеться Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

Цьогоріч у жовтні, листопаді, грудні Мандрівний Docudays UA відвідає 22 регіони України в тому числі й Чернівецьку область. Фестиваль – неполітичний і некомерційний. Впродовж 5-21 листопада громадськість нашої області насолоджуватиметься унікальними українськими та іноземними стрічками всесвітньовідомих і молодих режисерів. Покази відбуватимуться у м.Чернівцях, м.Заставні, м.Сторожинці, с.Михальчі Сторожинецького району, м.Хотині, м.Новоселиці, с.Топорівцях Новоселицького району. Після кожного перегляду відбуватиметься обговорення із експертами питань, які зображені в стрічках.

Мандрівний фестиваль – неполітичний і некомерційний, а головна мета його – сприяння підвищенню рівня української кінодокументалістики, становленню в Україні відкритого діалогу про моральні проблеми суспільства, права людини, формуванню в суспільстві розуміння людської гідності як найвищої цінності, створенню фундаменту для демократичного майбутнього країни.

Цього року правоосвітні заходи та кінопокази на фестивалі Docudays UA об’єднані спеціальною темою – «Вибір є!». Головна ідея – на прикладі героїв документальних фільмів з різних країн показати українському глядачеві, що у кожного з нас завжди є вибір: змиритися з авторитарним, диктаторським режимом чи боротися за перемогу демократії; виходити на акції протесту чи відсиджуватися вдома, поки протестують інші; вимагати від влади прозорості та відкритості у прийнятті рішень чи давати хабарі; терпіти насильство в сім\’ї чи боротися з ним.

На Буковині відбудеться Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA На Буковині відбудеться Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

peredplata