Рівень безробіття на Буковині

Кількість зареєстрованих безробітних, які перебували на обліку державної служби зайнятості, на кінець жовтня п.р. становила 7,7 тис. осіб, що на 13,5% менше, ніж на кінець вересня п.р. Допомогу по безробіттю отримували 74,2% осіб, які мали статус безробітного. Із загальної кількості зареєстрованих безробітних 4,3 тис. осіб проживали в сільській місцевості або 56,3% від загальної кількості зареєстрованих безробітних. Про це повідомляє ГУ статистики Чернівецької області.

Рівень зареєстрованого безробіття в цілому по області за
жовтень п.р. знизився на 0,2 в.п. і на кінець місяця становив 1,4% від кількості населення працездатного віку.

Середній розмір допомоги по безробіттю в жовтні п.р. збільшився на 7,2% і становив 979,1 грн., що на 14,6% менше, ніж законодавчо встановлений мінімальний рівень заробітної плати (1147 грн.).

За сприяння державної служби зайнятості в жовтні п.р. було працевлаштовано 1527 зареєстрованих безробітних. Серед працевлаштованих осіб 21,8% становили жінки, 23,9% – молодь у віці до 35 років.

За повідомленням підприємств, установ та організацій області кількість вільних робочих місць (вакантних посад) у жовтні п.р становила 797 одиниць. Із зазначеної кількості вільних робочих місць (вакантних посад) для робітників передбачалось 53,8%, для службовців – 29,2%, решта – для осіб, які не мають професії.

peredplata