Мисливське господарство Буковини запрошує на полювання

На площі 19,2 тис. га розкинулися угіддя мисливського господарства «Придністровське». Воно охоплює, зокрема, держлісфонд 4 лісництв ДП «Хотинське лісове господарство»: Рухотинського, Колінківецького, Клішківецького та Хотинського. З основних парнокопитних тварин тут водяться козулі та кабани.
Поруч з адмінспорудою господарства збудовано вольєр для утримання та розведення диких кабанів, а також облаштовано рекреаційний пункт «Багатовіковий дуб-гігант». Про це повідомляє прес-служба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

– Це мисливське господарство створено передовсім для того, щоб збільшити рекреаційну цінність держлісфонду. Тут створено всі умови для того, щоб ми могли належним чином прийняти мисливців нашого краю, України і у перспективі із-за кордону, – розповідає начальник Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Чебан.

Уже завершується капітальний ремонт адмінбудинку мисливського господарства, у якому передбачені всі побутові зручності для охочих взяти участь у полюванні.

– Кошторисна вартість робіт складає 280 тис. грн, – зазначає директор ДП «Хотинське ЛГ» Іван Вілянський. – Крім ремонту адмінспоруди, плануємо збільшити розташоване поруч вольєрне господарство хоча б до 10 га.

Наразі площа вольєру складає 3,2 га. Тут мирно живуть і ласують кукурудзою, яблуками та іншим смачним кормом 10 кабанів.
– Цього року маємо приріст поголів\’я. А це – 5 маленьких поросят, – додає начальник мисливського господарства «Придністровське» Віктор Нижник.

peredplata