На Буковині від пожеж 2 загинуло, 4 врятовано

За період з 29 листопада та протягом вихідних в Чернівецькій області виникло 6 пожеж. 29 листопада у Чернівцях по вул. Узбецькій виникла пожежа в квартирі на першому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку, де вогнеборцями було виявлено власника квартири 1965 року народження. Пожежні вивели чоловіка на вулицю і передали його працівникам швидкої медичної допомоги. Переконавшись, що життю чоловіка ніщо не загрожує, рятувальники приступили до ліквідації пожежі. За короткий проміжок часу пожежу було локалізовано, а в подальшому повністю ліквідовано. Цього ж дня рятувальниками було врятовано три людські життя під час пожежі у покинутому житловому будинку на вул.. Барбюса обласного центру. В будівлі люди без певного місця проживання влаштували собі нічліг. Внаслідок необережного поводження з вогнем безхатченків виникла пожежа. Завдяки швидкому реагуванню пожежно-рятувальних підрозділів всіх потерпілих було врятовано. Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

Вже 30 листопада у Чернівцях по вул. Євдокименка виникла пожежа в лазні місцевого мешканця. Повідомлення до пожежно-рятувальної служби надійшло вже тоді, коли вогонь повністю охопив будівлю і його помітили сусіди, які і викликали рятувальників. Вогнеборцями було врятовано 2 житлові будинки та легковий автомобіль.

А вже через годину рятувальникам довелося ліквідовувати пожежу по вул.. Синельникова обласного центру. Повідомлення про пожежу на спецлінію 101 надійшло вже тоді, коли вогонь повністю охопив будівлю. Рятувальники, використовуючи апарати захисту органів дихання, увійшли в будинок і виявили домовласника, чоловіка 1955 року народження, вже без ознак життя. Через запізніле повідомлення про пожежу допомогти людині вже не було змоги. В подальшому рятувальники ліквідували пожежу, запобігши подальшому розповсюдженню вогню.

1 грудня в місті Сторожинець по вул. Чайкіної сталася пожежа в металевому вагончику. На момент виникнення пожежі всередині знаходився чоловік 1948 року народження. Рятувальники, які прибули на місце події, ліквідували пожежу, проте через запізніле повідомлення про пожежу допомогти людині вже не було змоги.

З початку року на пожежах, які сталися на території краю, передчасно обірвалося життя 27 буковинців, з яких 3 дітей. Управління ДСНС України у Чернівецькій області застерігає громадян: із настанням холодного періоду року збільшується кількість пожеж. Це пов’язано в першу чергу з тим, що люди, намагаючись обігріти власні оселі, часто нехтують елементарними правилами пожежної безпеки. Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до людей: дотримуйтеся правил пожежної безпеки, адже Ваше життя та здоров’я залежить від Вас самих!

peredplata