Водійські права видаватимуть за електронною чергою

За водійськими посвідченнями тепер треба ставати в електронну чергу, яка обіцяє зберегти кермувальникам купу часу, йдеться у сюжеті ТСН.

У п\’ятницю, 20 грудня, ця новація запрацювала в Центрі надання послуг №2 в Києві.

Водійські права видаватимуть за електронною чергою

Біля хитромудрих автоматів, які видають талончики і приймають оплату за права, чергують дівчата-консультанти. Адже якщо взяти талончик у потрібне віконце – це півбіди, то сплатити, скажімо, певну суму за отримання нових водійських прав, чи відновлення старих, нелегко.

Але скоро автомати працюватимуть без консультантів. І до кнопок на екрані доведеться пильно і довго придивлятися.

\”Номер рахунку забитий у базі. Але людині найголовніше – правильно вибрати послугу, за яку він буде сплачувати. Бо є і права вперше, і обмін, і позбавлення. Це зовсім різні суми і різні послуги. Ось у людини – обмін, він міняє старі права на нові. Це одна сума\”, – пояснила оператор-консультант Анастасія Синюк.

Так, водій лише за 10 хвилин встигає подати документи у віконце.

\”Я приїхав учора, дізнався, які треба папери. Зібрав, подав. Чекаю. Дуже зручно. Не треба чекати. Раніше були черги, люди стояли. Якщо вийшов, пропав десь – все\”, – не приховує задоволення від користування автоматами водій Андрій.

Щоправда, щоб забрати посвідчення, знадобиться новий талончик в інше віконце і, відповідно, нова черга.

Загалом увесь процес займає трохи більше години. Для зручності можна навіть взяти талон на наступний день. А за тиждень-другий ДАІ обіцяє запис людини на прийом через інтернет.

\”Не виходячи з дому, замовити час, коли їй зручно, відвідати центр з надання послуг ДАІ – в конкретний термін вона може прийти і отримати свою послугу\”, – описує заступник керівника управління ДАІ Києва Ігор Опанасенко.

Але зараз на сайті київського управління навіть посилання на інтернет-послугу немає. Як неможливо стати в електронну чергу на реєстрацію авто, отримання техпаспорта чи номерів. Утім, у разі вдалого тестування систему обіцяють запровадити в усіх відділах і по всій Україні.

Кореспондент ТСН Станіслав Фещенко

peredplata