У Чернівцях відкрилась природоохоронна виставка

20 грудня у приміщенні Чернівецького обласного краєзнавчого музею відкрилася щорічна новорічно-різдвяна виставка «Новорічна композиція», яка є частиною природоохоронної акції «Живи, ялинко». На виставці представили свої роботи вихованці позашкільних та учні загальноосвітніх навчальних закладів. Мета цього заходу – привернути увагу буковинців та залучити їх до збереження природи краю.

Роботи, виконані дітьми, вражають своєю оригінальністю та творчим підходом. Десятки новорічних ялин були виготовлені із найрізноманітніших матеріалів: волоські горіхи, шишки сосни, жолуді тощо. Навіть ті матеріали, які могли б потрапити у навколишнє середовище та завдати йому шкоди, учні використали для створення новорічних композицій. Наприклад, із пластикових стаканів виготовили гарного сніговика.

Чернівецьке обласне управління лісового та мисливського господарства активно підтримує такі акції. Завдяки ним до дорослих та дітей доносять найважливіші істини бережного ставлення до природи.

– Від імені лісівників хочу подякувати творчій молоді за те, що вона долучилася до великої справи лісівників у захисті хвойних насаджень у передноворічний час, – зазначив на відкритті виставки головний спеціаліст відділу лісового господарства, охорони і захисту лісу Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Тарас Собко.

Лісівники лісогосподарських підприємств та Чернівецького ОУЛМГ проводять цілий комплекс дій, щоб зберегти хвойні насадження у період зимових свят. Вони заготовляють новорічні ялинки на спеціальних плантаціях та під час проведення господарських заходів. Також постійно проводять рейди з виявлення лісопорушників, які хочуть незаконно зрубати новорічні дерева, та ведуть агітаційну роботу серед населення області.
Прес-служба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства

peredplata