Більше сотні чернівчан мають власний «Електронний кабінет»

Персональне робоче місце у новому електронному сервісі «Електронний кабінет платника податків» з початку року вже облаштував 121 представник чернівецького бізнесу.
Серед різноманітних можливостей цього сервісу платники поки що здебільшого обирають «Формування і подання податкової звітності». Цьогоріч через електронний кабінет вже подано 279 податкових декларацій.
З часом користувачі позитивно оцінять можливості дистанційно перевіряти розрахунки з бюджетом, прогнози щодо платежів до кінця поточного року та отримувати автоматичні нагадування про граничні терміни подання документів та сплати податків.
«Зустрічі з бізнесом показують, що підприємницька спільнота схвально оцінює надання органами доходів і зборів послуг, насамперед тим, які приділяють максимальну увагу впровадженню сучасних інформаційних технологій у свою діяльність. Це європейський тренд, який мінімізує вплив людського фактора, упереджує корупційні прояви», – коментує ситуацію начальник ДПІ у м. Чернівцях Ярослав Городенський.
Нагадаємо, що увійти до Електронного кабінету можна за адресою kpp.minrd.gov.ua або за гіперпосиланням «Електронний кабінет платника податків» на порталі Міндоходів шляхом авторизації за допомогою цифрового підпису. З детальною інструкцією щодо роботи Електронного кабінету можна ознайомитися на його головній сторінці, в якій покроково розписані етапи роботи з системою.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata