Буковинська міліція викрила телефонних шахраїв

Чернівчанка віддала зловмисникам близько 10 тисяч гривень, але вчасно схаменулась і звернулась до міліції. Того ж вечора оперативники встановили шахраїв та їх місце знаходження, повідомляє СГЗ УМВС у області
Увечері пролунав телефонний дзвінок, номер незнайомий, жінка взяла слухавку і почула не дуже розбірливу промову, зрозуміла лишень декілька слів, проте і їх було достатньо: «Мамо … зламана щелепа … я в міліції … потрібні гроші». Потім слухавку взяв другий чоловік, представився слідчим, пояснив, що зараз до жінки приїде машина, вона передасть водію 10 тисяч гривень, після чого її сина, який дуже серйозно «попав», відпустять додому і забудуть про його існування. Перелякана матір схопила всі гроші, що були вдома, а це 900 доларів і 50 євро, і кинулася на вулицю чекати машину. Коли машина під’їхала, з’ясувалось, що це таксі, жінка віддала гроші та знесилена пішла додому. І лише в той момент їй спало на думку зателефонувати синові. По голосу мати одразу зрозуміла, що, на щастя, і щелепа ціла, і син вдома…Жінка одразу набрала «102». По «гарячих слідах» слідчо-оперативна група виявила таксиста та з’ясувала, хто викликав авто на адресу до потерпілої. Коли правоохоронці навідались до останнього, то вилучили не тільки щойно отримані ним гроші, а й дві банківські картки, на які чоловік мав наступного дня перевести готівку. Також працівники міліції вийшли і на останнього учасника цього шахрайського ланцюга. Наразі встановлено, що він перебуває у місцях позбавлення волі в іншій області, звідки й керує злочинною схемою.За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває слідство.
Шановні буковинці, правоохоронці у черговий раз звертаються до вас, з проханням: будьте уважними, пильними та обережними – це допоможе попередити незаконні посягання на ваші кошти.
У разі скоєння правопорушення стосовно вас – негайно звертайтесь на спецлінію «102».

peredplata