На посади керівників освіти та ЖКГ кандидатури є, але у них зараз спокійніша робота та більша зарплата

Сьогодні на брифінгу секретар міської ради Ярослав Кушнірик відповів на питання журналістів. Серед них було й питання кадрових призначень, зокрема начальника міської освіти та департаменту ЖКГ. Ярослав Денисович наголосив, що з призначенням керівників цих двох галузей, зважаючи на їх важливість для міста, зволікати не можна, тому він спілкується з фахівцями, котрі можуть дати відповідні рекомендації. Зокрема, відбуваються зустрічі з освітянськими колективами, теперішніми та колишніми керівниками навчальних закладів.
– Це має бути людина невипадкова і рішуча, щоб змогла здійснити зрушення у системі освіти та запровадити такі правила, які б виключили всілякі підкилимні розмови, – каже секретар міськради. На сьогодні ж на ці посади кандидатури є, але біда в тім, що зараз у них робота спокійніша, а зарплата більша, ніж ми можемо запропонувати.
Тому консультації наразі тривають.
Чиновник обіцяє дати доручення, аби згодом у кожній школі, дитсадку, у закладах охорони здоров’я вивішували кошторис бюджетних витрат з метою досягнення прозорості використання цих коштів. Важливим є і питання прозорості використання «благодійних» внесків. На думку Ярослава Кушнірика, у вирішенні таких питань варто йти за системою наглядової ради, як це запроваджено по Калинівському ринку. Тоді буде все чесно, прозоро і виникатиме менше домислів.
Наталія БРЯНСЬКА

peredplata