На одній з пожеж рятувальники врятували людину

8 березня на спецлінію 101 обласного центру надійшло повідомлення про пожежу в квартирі на першому поверсі двохповерхового житлового будинку по вул.. Шевченка у Чернівцях. На момент виникнення пожежі в квартирі знаходився домовласник. Рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини № 1 обласного центру прибули на місце події за лічені хвилини. Вогнеборцям повідомили, що в квартирі може перебувати людина. Рятувальники, які через сильне задимлення працювали в апаратах захисту органів дихання, увійшли в квартиру і вивели чоловіка на вулицю, після чого передали його до рук працівників швидкої медичної допомоги. Одночасно з цим, бійці ДСНС локалізували пожежу, запобігши подальшому поширенню вогню. В подальшому небезпеку було повністю ліквідовано. Полум’ям пошкоджено меблі. Оперативні дії вогнеборців дозволили врятувати від знищення житловий будинок.
9 березня у селі Чудей Сторожинецького району горів житловий будинок. Оскільки стіни та перекриття будинку були дерев’яними, вогонь швидко поширювався по будівлі. Черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 12 міста Сторожинець та місцеві пожежні команди смт. Красноїльськ та сула Чудей відразу виїхав на місце події. Бійці ДСНС локалізували пожежу в тих межах, у яких застали на момент прибуття, що дозволило запобігти подальшому розповсюдженню вогню. На пожежі знищено господарські речі та майно, пошкоджено перекриття житлового будинку. Вогнеборці врятували житловий будинок. Постраждалих немає.
10 березня у Чернівцях по вул. Лук’яновича виникло загорання сухої трави та очерету на відкритій території. Рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини № 3 обласного центру, які виїхали на ліквідацію пожежі, не допустили подальшого розповсюдження вогню та ліквідували небезпеку. Загальна площа пожежі склала 300 кв.м.. Вогонь знищив траву та очерет. Загиблих та травмованих немає.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata