За результатами роботи у січні-лютому 2014 року додатково надійшло та відшкодовано фінансових порушень на суму понад 4,7 млн гривень

З метою забезпечення контролю за законним та цільовим використання державних фінансових ресурсів та майна, виконання завдань, поставлених Урядом щодо підвищення рівня фінансово-бюджетної дисципліни при управлінні державними ресурсами, Державною фінансовою інспекцією в області протягом січня-лютого 2014 року було проведено ревізії 19 підприємств, установ та організацій, за результатами яких виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму 4 556,9 тис.грн., в тому числі недоотримання фінансових ресурсів на суму 777,4 тис.грн. та незаконних, нецільових витрат і недостач ресурсів на 3 779,5 тис. гривень.
За результатами контрольних заходів інспекцією вживалися відповідні заходи для забезпечення усунення виявлених фінансових порушень. Загалом, за наслідками проведених ревізій у поточному році відшкодовано та поновлено втрат фінансових і матеріальних ресурсів та забезпечено додаткове надходження доходів на загальну суму 4 757,6 тис. грн., в тому числі 2 248,8 тис. грн. надійшло за результатами контрольних заходів, проведених у поточному році.
Із зазначених коштів 636,9 тис.грн. надійшло до загального фонду бюджету, 344,2 тис.грн. – до спеціального фонду, та на 4120,7 тис.грн. відшкодовано незаконних, нецільових витрат і недостач ресурсів, в тому числі 3694,1 тис.грн. відшкодовано за результатами ревізій бюджетних установ та організацій.

Прес-служба Держфінінспекції
в Чернівецькій області

peredplata