У Чернівецькій області виникло п’ять пожеж

28 березня у селі Лукавці Вижницького району горіла господарська будівля. Оскільки стіни та перекриття будівлі були дерев’яними, полум’я швидко поширювалося по споруді. Також розповсюдженню вогню сприяло сіно, яке знаходилося всередині господарської будівлі. Пожежно-рятувальний підрозділ міста Вижниця, а також місцева пожежна команда смт. Берегомет та сільська пожежна команда села Лукавці були направлені на місце події. Поряд із місцем виникнення пожежі знаходився житловий будинок, тому першочерговим завданням бійців ДСНС було недопущення подальшого розповсюдження полум’я. Вогнеборці локалізували пожежу в тих межах, у яких застали її на момент прибуття. В подальшому небезпека була повністю ліквідована. На пожежі знищено покриття, перекриття господарської будівлі. Завдяки оперативним діям пожежно-рятувальних підрозділів від знищення вдалося врятувати житловий будинок.
29 березня у Чернівцях по вул. Південно-Кільцевій виникло загорання сухої трави на відкритій території. Вже за п’ять хвилин на місці події працювали рятувальники групи пожежогасіння аварійно-рятувальної частини. Вогнеборці за лічені хвилини ліквідували пожежу, не допустивши подальшого розповсюдження вогню. Загальна площа пожежі склала 0,5 га.
Всього за останні три доби у Чернівецькій області сталося п’ять пожеж, під час яких рятувальники врятували від знищення дві будівлі. Загиблих та травмованих внаслідок пожеж немає.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata