32 тисячі – нагадають про туристів у чернівецькому бюджеті

Цьогоріч туристичний збір поповнив місцеву скарбницю на 31,7 тис. грн., це на 5,5 тис. гривень більше, ніж у 2013 році. Юридичними особами протягом першого кварталу було перераховано до бюджету міста 23,3 тис. грн., а підприємцями – 8,4 тис. грн.
Наразі на обліку в Державній податковій інспекції у м. Чернівцях перебуває 36 платників туристичного збору (із них 12 – юридичних осіб та 24 приватних підприємці), які справляють туристичний збір за надання послуг, пов\’язаних з тимчасовим проживанням.
Ставка збору складає 1 відсоток вартості проживання (за вирахуванням податку на додану вартість) і до вартості не включаються харчування та інші послуги, але туристичний збір – своєрідний індикатор розвитку туризму.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що підпунктом 268.2.2 п. 268.2 ст. 268 Податкового кодексу визначено коло осіб, які не є платниками туристичного збору. З метою підтвердження правомірності звільнення особи від сплати туристичного збору податковий агент повинен мати копії відповідних документів, що підтверджують її належність до кола осіб, визначених цим підпунктом. Особи, які не надали відповідних документів, що засвідчують їх належність до пільгової категорії, є платниками туристичного збору.
Хочеться сподіватись, що гості нашого прекрасного міста, залишивши символічну суму збору в місцевому кошику, обов’язково повернуться до Чернівців, щоб продовжити відкривати для себе європейську культуру та гостинність чернівчан, і надходження туристичного збору лише зростатимуть.

Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata