На Тернопільщині на початку травня розпочнуться бойові дії

В Україні оголошено мобілізацію на військово-патріотичну гру «Гурби-Антонівці»
1-4 травня на місці найбільшого бою НКВС та УПА, що відбувся в лісовому масиві на межі Тернопільської та Рівненської областей, дві команди пліч-о-пліч змагатимуться за першість. На 25 кв.км. лісів та боліт розгортатимуться найнеочікуваніші сценарії: нічні маневри та пошуки «штабу» супротивника, сутички з командою досвідчених диверсантів, шанс сказати своїм слабкостям впевнене «ні» та пройти фізичну і моральну підготовку.
«Гурби – це те місце, де ти можеш відчути себе дійсно живим, де відчуваєш всю повноту життя, втому, біль, знесилення, злість, а часом розчарування, а тоді – ейфорію від виграного бою, чи гри, братерський дух та адреналін», –говорить учасник Мартин Стусяк.

Гурби – це не просто гра, це випробування власної волі та нервів, стійкості та витривалості, перевірка здатності боротися і не зламатися. Головне – не гра і розвага, а саме вишкіл. Я особисто перевірив здобуті там навики. З листопада вибухнув вромайдан та революція, що потягнула за собою сутички з міліцією та «беркутом». Тут стали в нагоді шикування в лави, прийоми висмикування противника зі строю, зосередженість в умовах надзвичайного галасу та штовханини, розуміння важливості зберігання щільності строю. Пам’ятаю, тоді на майдані не раз бачив людей, які були на Гурбах. Без сумніву, хто був на майдані 11 грудня, не міг не впізнати в штовханині з міліцією гурбівського «курінь-на-курінь». Це приклад, як активна гра з елементами вишколу підготовлює тебе до зустрічі з реальною небезпекою чи екстремальною ситуацією в житті. І ти не губишся, не панікуєш, для тебе це знову гра. Гра, яка зветься життям…», – говорить Іван Фацинець, учасник гри.

До змагань допускаються учасники, які досягли 18-ти річного віку, але мають не більше 28 років (до 35 років, як виключення).

Українська Інформаційна Служба

peredplata