З 23 по 30 квітня у навчальних закладах Чернівецької області проходитиме Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

З метою запобігання загибелі дітей в умовах надзвичайних ситуацій, навчання правилам безпеки життєдіяльності та набуття ними практичних навичок поведінки під час їх виникнення, Департаментом освіти та науки Чернівецької обласної державної адміністрації, Управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області та Добровільним пожежним товариством краю у навчальних закладах Чернівецької області з 23 по 30 квітня проводитиметься Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.

Як повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області у рамках Тижня знань відбуватимуться роз’яснювальні бесіди із дітьми та батьками, проводитимуться показові виступи за участі працівників Управління ДСНС України у Чернівецькій області. На цих зустрічах дітям розповідатимуть як правильно поводитися у різних надзвичайних подіях, як надати першу допомогу людині у разі травмування. Для цього використовуватимуться навчальні відеофільми та друкарська продукція. Також організовуватимуться екскурсії школярів до пожежно-рятувальних підрозділів та музею пожежно-рятувальної справи Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

За статистикою, нещасні випадки з дітьми найчастіше трапляються тоді, коли поруч немає дорослих. Тому Управління ДСНС України у Чернівецькій області та Департамент освіти та науки Чернівецької обласної державної адміністрації звертаються до батьків: не залишайте дітей без нагляду! Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводжені з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Виділіть декілька хвилин та нагадайте дитині основні правила безпечної поведінки. Пам’ятайте, ці хвилини вимірюватимуться ціною життя. А щоб неждана мить не стала початком великої біди – потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації.
Пам’ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

peredplata