Буковинські вогнеборці ліквідували 9 пожеж

10 травня у селі Оршівці Кіцманського району виникла пожежа в господарській будівлі місцевого мешканця. Дерев’яні конструкції будівлі сприяли швидкому поширенню вогню, тому першочерговим завданням рятувальників, які прибули на місце події, було недопущення подальшого розповсюдження вогню. Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

На момент виникнення пожежі в господарській будівлі заходилися легковий автомобіль «ВАЗ» та трактор. Рятувальники спільно з місцевими мешканцями витягнули техніку та відтягнули її у безпечне місце. Одночасно з цим, бійці ДСНС проводили роботи по локалізації пожежі. За лічені хвилини вогнеборці локалізували пожежу, а в подальшому ліквідували її. Полум’ям знищено шиферне покриття та дерев’яні елементи покрівлі, пошкоджено речі домашнього вжитку. Завдяки оперативним діям бійців ДСНС від знищення вдалося врятувати господарську будівлю, житловий будинок та 2 одиниці автотехніки.

У селі Їжівці Сторожинецького району горіла літня кухня. Черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 12 міста Сторожинець та місцеві пожежні охорони сіл Їжівці, Чудей та Верхні Петрівці прибули на місце події. За лічені хвилини вогнеборці локалізували пожежу в тих межах, у яких застали на момент прибуття, а згодом повністю ліквідували. На пожежі знищено домашні речі та майно, пошкоджено частково стіни. Вогнеборці врятували від знищення літню кухню та поруч розташований житловий будинок.

Всього за останні 3 доби пожежно-рятувальні підрозділи Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області ліквідували 9 пожеж, під час яких зберегли від знищення 10 будівель та 3 одиниці техніки. Загиблих та травмованих немає.

peredplata