Прибуткові лідери залишаються незмінними

Протягом чотирьох місяців цього року найбільше авансових внесків з податку на прибуток до державного бюджету нарахували та сплатили: ТОВ «Машзавод» – 5,9 млн. грн., ПАТ «Чернівцігаз» – 4,3 млн. грн., ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» – 2,7 млн. грн., ТОВ «ІБК Трансмост» – 1,5 млн. грн., ТОВ «Рома» – 1,4 млн. грн.
Прибуткова еліта по сплаті податку на прибуток перерахувала до Зведеного бюджету майже 38,5% від загальних надходжень цього податку.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що якщо платник податку на прибуток, який сплачує авансовий внесок з цього податку, за підсумками першого кварталу звітного (податкового) року не отримав прибуток або отримав збиток, він має право подати податкову декларацію та фінансову звітність за перший квартал. Такий платник податку авансових внесків у другому – четвертому кварталах звітного (податкового) року не здійснює, а податкові зобов\’язання визначає на підставі податкової декларації за підсумками першого півріччя, трьох кварталів та за рік, яка подається до контролюючого органу в порядку, передбаченому Податковим кодексом України.
Відповідно на 20 травня 2014 року припадає граничний термін сплати податку на прибуток підприємств за I квартал 2014 року тими платниками, для яких базовим податковим (звітним) періодом є календарний квартал.
Норми податкового законодавства, які регламентують наведений порядок та строки, встановлено підпунктом 49.18.2 п. 49.18 статті 49, пунктом 46.2 статті 46, пунктом 57.1 статті 57, пунктом 152.9 статті 152 Податкового кодексу України.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях висловлює щиру подяку тим платникам, які відповідально виконують свій конституційний обов’язок та бажає економічного успіху кожному підприємству.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata