Чернівецькі освітяни – за прозорість і відкритість

У рамках співпраці з громадськістю міста в напрямку «Відкритість і прозорість влади – участь та контроль громади» координатором групи «Чернівчани» Надією Бабинською спільно із заступником голови постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, спорту та молодіжної політики Мирославом Заячуком внесено низку пропозицій щодо удосконалення галузі освіти в місті. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Враховуючи їх, секретар Чернівецької міської ради доручив начальнику управління освіти Георгію Олійнику :

1.Вжити заходи щодо:
– реорганізації методичного кабінету та централізованої бухгалтерії управління освіти;
– видачі квитанцій та розписок при здачі коштів батьками у всіх закладах освіти та забезпечення максимальної прозорості у зборі та використанні коштів;
– розміщення у всіх закладах освіти інформації стосовно надходження та витрат коштів з бюджету міста та від батьків. Інформацію опубліковувати на сайті управління;
– створення у всіх закладах освіти ревізійних комісій;
– удосконалення сайту управління та сайтів навчальних закладів в напрямі розміщення інформації про керівників, працівників, контактних телефонів.
2. Зібрати та систематизувати інформацію щодо створених громадських організацій при школах/садочках.
3. Здійснити заходи щодо спрямування орендної плати за використання приміщень навчальних закладів в управління освіти з подальшим використанням відповідними навчальними закладами.
4. Розглянути можливість створення на сайті управління освіти розділу скарг та пропозицій з можливістю залишати анонімні повідомлення та оперативного реагування на них.
5. Провести роботу серед вчителів міста щодо неприпустимості збирання надмірних сум коштів на закупівлю товарів та послуг.
Рекомендувати адміністраціям навчальних закладів встановити верхню граничну межу благодійних внесків.
6. Активізути роботу щодо залучення інших джерел фінансування у сферу освіти міста (гранти, проекти тощо).
7. Проаналізувати штатний розпис кожного освітнього закладу на предмет виявлення фіктивних працівників (особливо з числа технічних працівників), вжити необхідні заходи.
8. Відмовитись від практики примусових передплат періодичних видань, закупівель методичної та іншої літератури.
9. Попередити завідувачів ДНЗ, директорів шкіл та відповідальних працівників управління освіти про кримінальну відповідальність за отримання неправомірних вигод при зарахуванні дітей до навчальних закладів, зарахуванні працівників на роботу тощо.
10. Переглянути наповненість класів з метою зменшення кількості учнів в класі і збільшення кількості класів (у школах де наявні приміщення).
11. Здійснити аналіз розподілу лабораторних ставок (хімія, фізика, інформатика) та забезпечити їх належний розподіл.
12. Не допускати випадків з прийняття на посади вчителів-предметників за сумісництвом , за умови, що основний вчитель з цього предмету не має 18 годин навантаження.

peredplata