На Донбасі стріляють і у дітей

На Донбасі стріляють і у дітей Під час бойових дій за період з 9 по 28 травня в Донецькій області семеро дітей отримали поранення різного ступеня.
Про це з посиланням на департамент охорони здоров\’я Донецької облдержадміністрації на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник групи \”Інформаційний спротив\” Дмитро Тимчук.

\”Тільки за період з 9 по 28 травня в Донецькій області семеро дітей отримали поранення різного ступеня тяжкості в результаті бойових дій\”, – написав Тимчук.
Як уточнює УНІАН із посиланням на той самий департамент охорони здоров\’я ДОГА, 9 травня дитина 12 років отримала вогнепальне поранення черевної порожнини і плечового суглоба під час прогулянки. Перебувала на стаціонарному лікуванні в хірургічному відділенні міської лікарні ім. В.І.Леніна, де їй надали відповідну медичну допомогу. На сьогодні дитина виписана додому, її стан задовільний.

13-річна дівчинка 26 травня отримала осколкове поранення ноги. Їй в повному обсязі була надана медична допомога.

28 травня 4-річна дитина під час прогулянки з бабусею постраждала від осколкового поранення м\’яких тканин лівого передпліччя. Після надання медичної допомоги в травматологічному відділенні міської лікарні ім. В.І. Леніна, дитина отримує амбулаторне лікування. Її стан задовільний.

Ще четверо неповнолітніх постраждали в інших містах області.

У Макіївці 17 травня семирічна дитина на автобусній зупинці отримала вогнепальне поранення правого гомілковостопного суглоба. Її доставили в дитяче клінічне територіальне медичне об\’єднання м. Макіївка, де надали медичну допомогу в повному обсязі. На третій день дитину перевели в обласну дитячу клінічну лікарню. На сьогодні її стан задовільний, відзначається позитивна динаміка .

У Горлівці 24 травня дівчина 17 років отримала кульове поранення грудної клітини. Її госпіталізували в хірургічне відділення міського територіального медичного об\’єднання \”Сім\’я і здоров\’я\”, де вона знаходиться по теперішній час. На сьогодні її стан задовільний.

15-річний житель села Маринівка Шахтарського району 25 травня їхав в автомобілі, який розстріляли біля блокпосту м. Сніжне . Хлопчика доставили в обласну дитячу клінічну лікарню з проникаючим пораненням черевної порожнини з численними пораненнями кишечника, де оперативно прооперували. Його стан зараз залишається важким.

Раніше, як передає УНІАН, Тимчук заявив, що терористи планують вивезти зі Слов\’янська дітей.

peredplata