ПАТ «Чернівцігаз» передало прикордонникам бронежилети та акумулятори

3 червня 2014 року ПАТ «Чернівцігаз» передало Чернівецькому прикордонному загону шефську допомогу загальною вартістю 70 тисяч гривень. Допомога складалась з 20 одиниць бронежилетів 4 класу захисту та 12 акумуляторів для автотранспорту, який використовується прикордонниками для патрулювання державного кордону України.

Забезпечення особового складу прикордонного загону засобами індивідуального захисту являється однією з найбільших складних задач. Значною мірою це пов’язано з високою вартістю цих засобів. Бронежилети передані ПАТ «Чернівцігаз» оснащені бронепластинами 4 класу захисту, які є сертифікованими в Україні та відповідають всім вимогам ДСТУ. Така бронепластина здатна витримати влучання з автомата Калашникова та СВД.

«Вартість бронежилета звичайно немала, але він здатний врятувати життя людині, а це головне і цінніше за будь-які гроші. Однак, хотілось би щоб ці засоби захисту ніколи не знадобились нашим прикордонникам і щоб їхньому життю і здоров’ю нічого не загрожувало», – зазначив Голова правління ПАТ «Чернівцігаз» Віктор Горда.

Раніше ПАТ «Чернівцігаз» вже надавало матеріально-технічну та фінансову допомогу для проведення мобілізації та покращення матеріально-технічного забезпечення військових підрозділів, що дислокуються в Чернівецькій області. Зокрема у розпорядження Чернівецького обласного військового комісаріату було передано два автомобілі для виконання військовослужбовцями своїх функцій, пов’язаних з організацією та проведенням мобілізаційної роботи. На прохання Чернівецького міського військового комісаріату було придбано комп’ютерну техніку. Днями підприємство закупило та передало чернівецьким десантникам, що знаходяться в Луганський області 20 радіостанцій для забезпечення оперативного зв’язку.

peredplata