З початку року чернівчани сплатили понад 430 мільйонів ЄСВ

Платниками єдиного соціального внеску в Чернівцях є 38729 підприємців (в тому числі 8897 юридичних та 29832 фізичних осіб), які цього року перерахували до бюджету 430,4 млн. грн., що на 2,4 млн. грн. більше, ніж у минулому році.
107 чернівчан, які уклали договори про добровільну участь в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, сплатили до бюджетного кошика майже півмільйона гривень.
Як зазначив начальник відділу адміністрування єдиного соціального внеску Олександр Шишкін: «переважна більшість страхувальників, а це понад 96%, подають звітність з ЄСВ в електронному вигляді. Так, за квітень відзвітували 4545 страхувальників, з них 4368- засобами E-mail».
Чернівецькі платники відчули перевагу електронного звітування. Адже більшість з них робить це щомісяця, а подання звітності з ЄСВ у паперовому вигляді спричинило б не лише втрату робочого часу, а й матеріальних ресурсів на придбання бланків звітності та витрат на транспорт.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях пропонує усім бажаючим безкоштовно освоїти технологію подання звітності в електронному вигляді та нагадує, що для подання звітності в електронному вигляді платники податків можуть скористатись послугою безкоштовного отримання ключів електронного цифрового підпису. Акредитований центр сертифікації ключів надає платникам податків безоплатні послуги електронного цифрового підпису за адресою: 58013, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А, перший поверх, каб. 110, тел.: (0372) 51-43-79.
Запрошуємо усіх платників приєднатись до Інтернет-звітування, щоб оцінити усі переваги такої співпраці з податківцями.

Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata