У Чернівцях проведуть міжнародний семінар з бойового гопака

У Чернівцях відбудеться міжнародний семінар із бойового гопака. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомили координатори Міжнародної федерації бойового гопака, передає УНН.

\”Учасники семінару опанують техніку такого рівня майстерності як \”Жовтяк\”. Заняття проведе Президент Міжнародної федерації бойового гопака, майстер бойових мистецтв, засновник стилю, Верховний Вчитель Бойового Гопака Володимир Пилат\”, – сказано в повідомленні.

Захід триватиме з 1 по 14 липня.

Довідка: Навчальні рівні \”Жовтяк\”, \”Сокіл\” і \”Яструб\” відповідають III, II і I спортивним розрядам. Кандидат у майстри спорту по-гопаковски називається \”джура\”. Це перехідний ступінь між учнем і майстром, приблизний еквівалент першого дана в східних єдиноборствах.

Три рівня майстерності – \”козак\”, \”характерник\” і \”волхв\”– відповідають званням майстра спорту, майстра спорту міжнародного класу та заслуженого майстра спорту України.

Розрізнити \”гопаківців\” можна за атласним шароварам: \”жовтяки\” носять білі, \”соколи\” – зелені, \”яструби\” – блакитні, \”джури\” – сині, \”козаки\” – малинові, \”характерники\” – червоні, а \”волхви\” – білі шовкові шаровари. На Всеукраїнських чемпіонатах з бойового гопака хлопці змагаються у п\’яти видах поєдинків.

peredplata