Кельменчани наловили риби на 360 тис. гривень

Кельменчани наловили риби на 360 тис. гривень Прокуратурою Кельменецького району здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного вилову риби жителями одного із населених пунктів району, яким навколишньому природному середовищу спричинено збитків на суму понад 360 тисяч гривень.

Встановлено, що у червні цього року кілька місцевих мешканців за допомогою заборонених знарядь лову, а саме – сіток, на річці Дністер виловили значну кількість риби, в тому числі й видів, що занесені до Червоної книги.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області, на даний час в зазначеному кримінальному провадженні триває досудове розслідування, здійснюються необхідні слідчі дії.

Водночас, з метою забезпечення подальшого відшкодування завданих навколишньому природному середовищу збитків, з ініціативи прокуратури району, Кельменецьким районним судом було накладено арешт на майно одного із рибалок, а також на знаряддя незаконного промислу, зокрема – човен.

За результатами досудового розслідування прокуратурою району буде вжито вичерпних заходів щодо притягнення винних осіб до відповідальності.

peredplata