Вже 432 підприємці відпочили від єдиного податку

Пора літніх відпусток в розпалі і щоб провести їх без зайвих видатків законодавці пропонують фізичним особам-платникам єдиного податку 1 та 2 груп мінімізувати витрати під час відпочинку. З початку року таким правом скористалось вже 432 підприємці-«єдинники» міста. Сьогодні на обліку ДПІ у м. Чернівцях перебуває 2882 платника єдиного податку 1–ої групи та 7708 платника 2-ої групи, а отже біля 10 тис. підприємців можуть один раз на рік відпочити від сплати єдиного податку.
Відповідно до п. 295.5 ст. 295 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки. Про це необхідно подати заяву у довільній формі. Окремого терміну подання заяви щодо періоду щорічної відпустки нормами Податкового кодексу не передбачено. Однак, з метою уникнення порушення терміну щодо сплати авансових платежів рекомендуємо подавати до податкової заяву щодо періоду щорічної відпустки до початку такої відпустки.
Доводимо до вашого відома, якщо єдиний податок сплачений за весь податковий період (квартал або рік), то така сума зараховується в рахунок майбутніх платежів за заявою платника єдиного податку. Скористайтесь можливістю зекономити на сплаті єдиного податку під час відпустки!

Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata