Бюджетний внесок чернівецьких роботодавців – 540 млн. грн.

Платниками єдиного соціального внеску в Чернівцях є 338940 підприємців (в тому числі 8962 юридичних та 29978 фізичних осіб), які протягом першого півріччя перерахували до бюджету 540,0 млн. грн., що на 10,0 млн. грн. більше, ніж у минулому році. Лише у червні до бюджету спрямовано 109,6 млн.
З початку року 175 чернівчан уклали договори про добровільне пенсійне страхування та скористалися можливістю добровільно вносити щомісячні внески для одержання додаткової пенсії. За півроку надходження єдиного внеску, від фізичних осіб, які беруть участь у добровільному страхуванні склали 583,7 тис. грн.
За словами начальника ДПІ у м. Чернівцях Ярослава Городенського, така позиція наших громадян свідчить про зростання свідомості та відповідального ставлення до власного майбутнього.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях звертає увагу, що подання звітності з єдиного внеску та його сплата, як і раніше, здійснюється до органів доходів і зборів.
Нагадуємо, що звітувати роботодавці, які використовують працю найманих осіб, повинні щомісяця протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного місяця, за основним місцем своєї реєстрації. Нараховані суми єдиного внеску страхувальники сплачують не пізніше 20 числа наступного місяця. Тобто з врахуванням вихідних днів у липні – до 18 липня 2014 року.
Зауважимо, що за несплату, неповну сплату або несвоєчасну сплату суми ЄСВ одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується ЄСВ (авансових платежів), накладається штраф у розмірі 10 % несплачених або несвоєчасно сплачених сум. Розрахунок зазначеної штрафної санкції здійснюється за даними акту перевірки.
Крім цього, на суму недоїмки платнику ЄСВ нараховується пеня з розрахунку 0,1 % суми недоплати за кожний день прострочення платежу . Нарахування пені починається з першого календарного дня, наступного за днем закінчення строку внесення відповідного платежу, до дня фактичної сплати включно. Термін давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені не застосовується.
З початку року застосовано штрафних санкцій за порушення термінів сплати ЄСВ до 136 платників на загальну суму штрафу 407,4 тис. грн.

Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata