«Біла» зарплата поповнила бюджет Чернівців на 180 млн. грн.

З початку цього року до місцевого бюджету обласного центру чернівецькі платники перерахували 266,9 млн. грн. податків і зборів, з яких близько 68% займає податок на доходи фізичних осіб. Впродовж першого півріччя надійшло 180,8 млн. грн. податку, що на 4,4 млн. грн. більше минулорічного показника.

На особливому контролі у податківців знаходяться підприємства, які мають заборгованість із виплати заробітної плати своїм працівникам, а також ті, що порушують норми Закону України «Про оплату праці» щодо термінів виплати заробітної плати.
З метою поповнення бюджету та розширення кола платників податків на постійній основі проводиться робота щодо проведення індивідуальних співбесід з керівниками підприємств. та фізичними особами-підриємцями. Ті з них, у яких розрахункова середня заробітна плата за даними ф. № 1-ДФ нижче законодавчо встановленого мінімального розміру або на рівні мінімального, запрошуються на засідання робочої комісії. За результатами вжитих заходів з початку року 110 підприємств збільшили розмір заробітної плати до середньої по Чернівецькій області.
Як наголосив начальник ДПІ у м.Чернівцях Ярослав Городенський «Заробітна плата \”в конвертах\” – це неприпустиме явище для європейської розвиненої країни. У тій ситуації, в якій сьогодні опинилась наша держава, бізнес повинен вийти на цивілізовані стосунки з працівниками, адже від рівня заробітної плати найманих працівників прямопропорційно залежить надходження податку на доходи фізичних осіб. Ми сьогодні не маємо морального права залишатись осторонь проблем наповнення бюджету, адже це єдине джерело нашого добробуту».
ДПІ у м. Чернівцях вкотре нагадує, що від власної байдужості й мовчазної бездіяльності кожен «трудовий нелегал» втрачає трудову пенсію, відпускні за час щорічної відпустки, суму індексації заробітної плати у зв’язку зі зростанням цін, допомогу з тимчасової непрацездатності у випадку хвороби та інше. Не будьте байдужими до власного майбутнього!
Просимо громадян повідомляти про випадки порушень трудового законодавства. Чекаємо письмових звернень за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А.

Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata