Горе-\”снайпер\” на Буковині поцілив собі у коліно

Передісторія даної події така: мама хлопця доглядала за стареньким дідусем. В минулому він – лісник. Після смерті чоловіка жінка знайшла в нього обріз мисливської гладкоствольної рушниці калібру 16 мм. І вирішила подарувати її своєму 23-річному сину. Адже, як вважає, кожен справжній чоловік повинен вміти поводитися зі зброєю.

Хлопчина перший час ховав рушницю. Бо що робити з нею, не знав. Та й страшнувато було. Але якось таки вирішив спробувати. Думав, нічого складного в цьому немає. Адже у фільмах герої досить легко беруть до рук зброю і стріляють з нею, точно цілячи в мішені. Повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

Молодик пішов в сад, вибрав собі в мішень дерево та приготувався до пострілів. Однак, не все так просто виявилося на практиці. Рушниця все не стріляла. Хлопець кілька разів безрезультатно натиснув на спусковий гачок, а потім вирішив поглянути, що ж зі зброєю не так. Як виявилося, канал стволу був забруднений, тому обріз не міг вистрілити.

Тоді «снайпер» почав чистити рушницю. Щоправда, далеко не традиційними методами. І це ще м’яко кажучи. Адже зброєю він почав бити по пеньку, сподіваючись, що сміття випаде. Однак, тут трапилася неприємна ситуація: рушниця вистрілила. Декілька дробинок потрапили у коліно хлопцю. Нині йому вже зробили операцію, щоправда, лікарі не впевнені, чи зможе він ходити так, як раніше.

Зброю вилучили та направили у Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України в Чернівецькій області для проведення експертизи. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, – розповів начальник Путильського райвідділу УМВС Петро Токар. Санкція відповідно до даної частини статті – позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Правоохоронці перевіряють всі обставини пригоди.

А міліція вкотре наголошує: зброя – це не іграшка. При неумілому її застосуванні Ви можете зашкодити не лише собі, а й оточуючим. Тому будьте обережними та, найголовніше, законослухняними!

peredplata