Олексія Каспрука нагородили медаллю Сенату Румунії

Олексія Каспрука нагородили медаллю Сенату Румунії

Чернівецького міського голову Олексія Каспрука нагородили медаллю Сенату Румунії, яка викарбувана з нагоди 50-річчя від дня його заснування, за підтримку українсько-румунського діалогу. Нагороду вручив сенатор Віорел Бадя під час зустрічі з мером у Чернівцях. Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю міської ради.

На зустрічі сенатор представив проект спільної культурної спадщини \”Хто забуває, той не гідний свого\”, в рамках якого передбачається участь румунських волонтерів у впорядкуванні румунських поховань на чернівецьких кладовищах. Також передбачається приведення до ладу будинку румунського письменника та культурного діяча Арона Пумнула.

У ході переговорів було відзначено важливість розвитку економічної співпраці між чернівецькими та румунськими підприємцями, налагодження більш тісної кооперації торгово-промислових палатам обох країн.

Віорел Бадя зауважив, що чернівецький міський голова першим з мерів міст сусідніх з Румунією країн удостоєний такої нагороди.
Сторони висловили готовність підтримувати й розвивати українсько-румунські відносини й надалі та реалізовувати спільні проекти на благо українського та румунського народів.

У зустрічі взяла участь Генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован.

peredplata