На Буковині у сім\’ях переселенців зі сходу України народилося шестеро дітей

На Буковині у сім'ях переселенців зі сходу України народилося шестеро дітей У сім’ях переселенців, які переїхали на територію Чернівецької області зі Сходу України, народилося вже шестеро дітей.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Триває реєстрація вагітних жінок, які переселяються з окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. На даний час на обліку перебуває 12 вагітних, а з часу переїзду до Чернівецької області у сім’ях переселенців вже народилося шестеро дітей. За місцем їхнього тимчасового перебування нагляд за новонародженими здійснює дільнична педіатрична служба.

Медичне обслуговування даної категорії населення забезпечується за місцем їх тимчасового розселення. У всіх лікувальних закладах визначені особи, відповідальні за організацію роботи із забезпечення надання медичної допомоги таким сім’ям. У чергових багатопрофільних закладах охорони здоров’я наявний резерв ліжок та необхідна кількість лікарських засобів і медичних виробів для своєчасного надання медичної допомоги постраждалим. Зараз за медичною допомогою звернулися 132 переселенці: їх усіх оглянули та надали необхідну медичну допомогу,6 з них шпиталізували, а одного хворого на цукровий діабет забезпечили безкоштовною інсулінотерапією.

Також окремо ведеться реєстр дітей переселенців, які взяті під спостереження лікарів-педіатрів та сімейних лікарів. З їх числа зареєстровано п’ятеро дітей-інвалідів з дитинства, які скеровані до органів соціального захисту для оформлення відповідної документації на отримання пільг. Троє дітей-інвалідів, хворих на цукровий діабет, забезпечені інсуліном. Для усіх цих дітей розроблено індивідуальну програму реабілітації.

peredplata