218 підприємців працюють в «електронному кабінеті»

Персональне робоче місце у новому електронному сервісі «Електронний кабінет платника податків» наразі вже облаштували 218 чернівецьких підприємців.
Серед можливостей цього сервісу платники здебільшого обирають «Формування і подання податкової звітності». Наразі через електронний кабінет вже подано 692 податкових декларації.
«Користувачі онлайнового сервісу мають можливість готувати, заповнювати і надсилати звітність в електронному вигляді з одночасним отриманням квитанції про її прийняття (або неприйняття). Крім того, можливості сервісу дозволяють платникам переглядати свої дані про стан розрахунків з бюджетом на конкретну дату та прогноз щодо платежів до кінця поточного року, скористатися підказкою «Податковий календар» та інформацією із довідників (ДПІ, КВЕД, КОПФГ, УКТЗЕД, форм власності, органів виконавчої влади, ознак доходів, податкових пільг тощо), – коментує ситуацію начальник ДПІ у м. Чернівцях Ярослав Городенський.
Освоїтись в «електронному кабінеті» із задоволенням допомагають працівники управління ІТ та обліку платників податків ДПІ у м. Чернівцях. Для того, щоб підприємці могли впевнено використовувати усі можливості податкового сервісу, фахівці проводять тренінги та надають індивідуальну допомогу.
Такі навчання корисні для підприємців, адже більшість представників чернівецького бізнесу – це приватні підприємці, у яких немає бухгалтерів, і їм вкрай необхідна така допомога для вчасного та правильного подання звітності.
Нагадуємо, що для роботи з «Електронним кабінетом платника податків» необхідно мати ключі електронного цифрового підпису, видані Акредитованим центром сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів, що знаходиться в Центрі обслуговування платників ДПІ у м. Чернівцях за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-а, каб. 110.
Пропонуємо усім бажаючим безкоштовно освоїти технологію онлайн – співпраці з податковими органами, щоб оцінити усі можливості Інтернет – сервісів.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata