Чернівецькі сукні – для австралійських та африканських наречених

Чернівецькі сукні – для австралійських та африканських наречених Цьогоріч чернівецькі бізнесмени експортували продукцію до 42-х країн світу, які знаходяться на чотирьох із шести континентів (крім Південної Америки та Антарктиди). Підприємці торгують із країнами колишнього Радянського Союзу, Євросоюзу, постачають свою продукцію навіть до США, Африки та Австралії.
Загалом протягом першого півріччя чернівецькі платники експортували товарів на 242,1 млн. грн.

До країн ЄС найчастіше експортуються: лісоматеріали та деревообробна продукція, чоловічий одяг та жіноча білизна, сигналізаційні та електронні прилади.
У пострадянські країни відправляють продукцію машинобудування та деревообробну, сигналізаційні та сповіщувальні пристрої, засоби гігієни, ковдри тощо.
Чернівецькі термоелектричні модулі користуються попитом у Ізраїлі, гумові калоші – у Афганістані, до США експортують ліки, лікарські рослини, навіть господарське мило.

Як повідомляє інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях, Впевнено розширюють географію чернівецького експорту наші весільні сукні,- підприємці Чернівців експортують їх до Південної Африки та Австралії.

«Ми сподіваємось, що бізнес – активність чернівчан зростатиме, адже нові ринки збуту – це нові можливості для розширення виробництва та, відповідно, збільшення фінансових ресурсів як для підприємців, так і для бюджету»,- коментує начальник ДПІ у м. Чернівцях Ярослав Городенський.
Нагадаємо, що Європейський союз з 23 квітня в односторонньому порядку відкрив свої ринки для українських товарів у рамках автономного преференційного торговельного режиму між Україною і ЄС. Відповідне рішення Європейського парламенту було опубліковано в офіційному журналі ЄС 22 квітня.
Починаючи з моменту введення автономного преференційного торговельного режиму, ставки ввізного мита ЄС встановлюються на рівні, який повинен діяти в перший рік після введення вільної торгівлі в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Діяти режим буде до 1 листопада цього року, або до підписання економічної частини угоди про асоціацію України і ЄС.

peredplata