Кількість офіційних працівників у Чернівцях збільшилась на 1438 осіб

Питання виплати офіційної зарплати сьогодні дуже актуальне, адже мінімізація заробітної плати, сплата її в «конвертах» та ухилення від оподаткування позбавлять громадян державних соціальних гарантій.
Як повідомив начальник ДПІ у м. Чернівцях Ярослав Городенський: «За даними звітності по єдиному соціальному внеску станом на 01.01.2014 року представники чернівецького бізнесу використовували працю 76647 найманих працівників, а вже на 01.07.2014 року – 78085 працівників. Тобто, кількість офіційно працевлаштованих протягом півріччя збільшилась на 1438 осіб». «Підвищення громадянської свідомості серед чернівчан дає надію, що поняття «нелегальної зайнятості» зникне з нашого повсякденного життя»,- доповнив посадовець.
Врегулювання проблем у сфері трудових відносин залежить як від роботодавців, які наймають працівників без офіційного оформлення, щоб позбутися зайвого клопоту, так і від самих найманих працівників, які влаштовуються, порушуючи норми трудового законодавства, та свідомо самі себе позбавляють соціального захисту в майбутньому. Тому це питання повинно вирішуватись двосторонньо, та залежить від самоусвідомлення кожного окремого громадянина.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях просить небайдужих громадян повідомляти про випадки порушень трудового законодавства. Чекаємо письмових звернень за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata