Калинівський ринок надасть Чернівціводоканалу допомогу в мільйон гривень

Калинівський ринок надасть Чернівціводоканалу допомогу в мільйон гривень МТК «Калинівський ринок» надасть поворотну фінансову допомогу комунальному підприємству «Чернівціводоканал» в сумі один мільйон гривень. Зазначені кошти будуть спрямовані водоканалом на погашення заборгованості за спожиту у липні цього року електроенергію.

Таке рішення прийняли на сесії Чернівецької міської ради, повідомляє сектор інформації та зв\’язків з громадськістю.

Допомога, яка надається КП «Чернівціводоканал» є поворотною і підлягає поверненню до 1 вересня цього року.

Одразу після прийняття сесією рішення з метою урегулювання ситуації щодо уникнення обмеження постачання електроенергії на об’єкти водоканалу міський голова Олексій Каспрук, голова правління ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» та в.о. начальника КП « Чернівціводоанал» Анатолій Штогринець підписали графік проведення водоканалом розрахунків за спожиту електроенергію. Зазначеним графіком передбачено, що 31 липня водоканал сплачує ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» за спожиту електроенергію 1 млн. 880 тис. грн., з яких 1 млн. грн. – кошти водоканалу, 280 тис. грн. – сума пільг та субсидій, 600 тис. грн. – затверджена різниця у тарифах.

До 25 серпня ц.р. водоканал зобов’язується оплатити за спожиту електроенергію – 2 млн. 880 тис. грн., з яких 2 млн. грн. –кошти водоканалу, 280 тис. грн. – сума пільг та субсидій, 600 тис. грн. – затверджена різниця у тарифах.

Домовлено, що порядок розрахунків за спожиту електроенергію водоканалом у вересні – грудні ц.р. буде погоджено до 1 вересня ц.р. Керівництво МК «Чернівціводоканал» попереджено, що недотримання зазначеного графіку розрахунків може призвести до обмеження постачання електроенергії на об’єкти водоканалу до рівня оплати. Енергопостачання об’єктів водоканалу 31 липня відновлено в повному обсязі.

Довідково: Станом на 1 липня ц.р. заборгованість водоканалу за спожиту електроенергію становила 43,6 млн. грн., в яких левова частка – борги минулих років. За перше півріччя цього року підприємство спожило електроенергії на суму 18,4 млн. грн., оплатило станом на 1 липня ц.р. – 15,4 млн. грн. Тобто рівень оплати поточного споживання становить 83,9% .
Згідно графіку погашення заборгованості за спожиту електроенергію , який був погоджений у лютому ц.р, у березні – червні водоканал зобов’язувався сплати Чернівціобленерго коштами підприємства – 5 млн.734тис. грн., фактично сплатив – 4 млн. 550 тис. грн.
До 31 липня водоканал повинен був оплатити своїми кошами 1,5 млн. грн. і також суму оплатити у серпні ц.р. 29 липня на зустрічі міського голови Олексія Каспрука з головою правління ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» Олексієм Шекетою було досягнуто домовленості про внесення змін у зазначений графік. Згідно гарантійного листа МКП «Чернівціводоканал» зобов’язувався у липні оплатити 1 млн. грн. власних коштів, у серпні – 2 млн. грн., а в подальшому чітко дотримуватися графіку проплат.
Олексій Шекета був повідомлений про те, що 1 млн. грн. буде перераховано на рахунки його підприємства 31 липня одразу після прийнятті сесією міської ради рішення про надання поворотної фінансової допомоги водоканалу комунальним підприємством МТК «Калинівський ринок». Однак голова правління ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» Олексій Шекета домовленості не дотримався, 30 липня – 16 насосних груп водоканалу були відключені від енергопостачання. Тому було вирішено запросити голову правління ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» Олексія Шекету на сесію міської ради для роз’яснення позиції його підприємства. За результатами розгляду цього питання на сесії міської ради Голові Фонду Держмайна України буде направлено звернення з проханням надати інформацію про дотримання ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» приватизаційних зобов’язань, в тому числі і в частині виконання інвестиційних програм модернізації електромереж міста Чернівців.

peredplata