Жертва побиття регіоналом Ландиком пішла з ним на мирову

Марія Коршунова підписала мирову угоду з родиною Ландиков. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив адвокат Коршунової Ігор Зазимкин.

Прес-конференція Зазимкина пройшла в залі телекомпанії ІРТА, яка належить родині нардепа від ПР Володимира Ландика. \”Ми часто зустрічалися з Володимиром Івановичем (Ландиком), розглядали всі виникаючі питання, всі питання були врегульовані, претензій до Романа у нас немає\”, – сказав Зазимкин.

Зазимкин відмовився відповідати на запитання про те, чи отримала Коршунова компенсацію за завдану моральну шкоду, проте сказав, що зараз вона почувається добре і на здоров\’ї не скаржиться. \”Я не хотів би розголошувати деталі мирової угоди\”, – сказав Зазимкин.

Він зазначив, що факт підписання \”мирової\” може бути пом\”якшуючою обставиною при розгляді справи в суді. Справу, за даними адвоката Коршунової, вже передано в Ленінський райсуд Луганська.

Нагадаємо, в ніч з 3 на 4 липня 2011 року в Луганську, у ресторані \”Баккара\”, стався інцидент за участю сина народного депутата Володимира Ландика – депутата Луганської міської ради Романа Ландика. Спочатку Ландик заперечив факт бійки, потім заявив, що Марія Коршунова сама напала на нього. Після порушення кримінальної справи Роман Ландик нелегально виїхав у Росію, був оголошений у розшук, затриманий і доставлений в СІЗО Краснодара. В Україну його екстрадіювали в кінці вересня.

Наразі Роман Ландик перебуває в СІЗО м. Луганськ, він прибув туди 24 вересня 2011 року. Тут же йому були пред\’явлені обвинувачення.

В адміністрації Луганського СІЗО, де знаходиться депутат Луганської міськради Роман Ландик, стверджують, що він неконфліктний, проте одне стягнення син народного депутата вже \”заробив\”.

Батько Романа Ландика нардеп від ПР Володимир Ландик не так давно заявляв, що вважає свого сина постраждалим. В одному зі своїх інтерв\’ю він назвав Марію Коршунову повією.

Крім того, у Романа Ландика з-за умов утримання погіршилося здоров\’я. Ландик також заявляв, що адміністрація СІЗО і місцева міліція намагалися максимально погіршити умови утримання сина депутата. На думку нардепа, в інцидентах навколо його сім\’ї міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов поводиться з максимально можливим упередженням.

\”Знаєте, моя розмова з Могильовим (ще з того весняного інциденту з ДАІ) проходила з його боку у дусі \”хто ти такий, ти нічого не означаєш!… І він мені сказав: \”Ми за тобою, братик (так і сказав – \”братик\”!), будемо дивитися, будемо слухати, і доля Гонгадзе тобі здасться раєм!\”, – розповідав Ландик-старший в інтерв\’ю.

Адвокат Коршунової не виключав, що висловлювання Ландика-старшого вплинуть на суму компенсації за моральний збиток.

peredplata