Прокуратура виявила самовільні захоплення земельних ділянок водного фонду

Прокуратура Заставнівського району із залученням фахівців Державної інспекції сільського господарства у Чернівецькій області, Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю та Державної екологічної інспекції перевірила чи дотримуються органи місцевого самоврядування району Водного та Земельного кодексів України та інших нормативно-правових актів.

Так, в ході перевірки виявлено непоодинокі випадки самовільного захоплення земельних ділянок водного фонду та незаконне будівництво на їх прибережних смугах. Встановлено, що 36 суб’єктів господарювання здійснюють орендну плату згідно із старою нормативно-грошовою оцінкою, тому місцевий бюджет недоотримує надходження коштів.

Крім того, 9 суб’єктів господарювання, які мають у користуванні об’єкти водного фонду не подають податкові декларації до Заставнівського відділення Кіцманської ОДПІ, що унеможливлює інспекцію нараховувати податковий борг згідно із установленою нормативно-грошовою оцінкою землі.

Прокуратура району внесла до органів місцевого самоврядування та виконавчої влади подання щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності 6 посадових осіб. З метою нарахування шкоди спричиненої інтересам держави та сільським бюджетам, підготовлено відповідні вимоги та скеровано їх до виконання органам контролю.
Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata