Скільки спожив продуктів житель області у 2013 році?

У 2013р. житель області спожив в середньому 47 кг м’яса та м’ясопродуктів, 242 кг молока та молочних продуктів, 295 яєць, 119 кг хлібних продуктів, 169 кг овочів, 143 кг картоплі, 55 кг плодів, ягід та винограду, 35 кг цукру, 13 кг олії, 12 кг риби.
Порівняно з 2000р. відмічалась збільшення обсягу вживання всіх продуктів (крім молока, молочних продуктів та картоплі). Зокрема, в середньому одним буковинцем спожито олії, яєць, овочів, м’ясних продуктів та риби в 1,5–1,9 раза більше, ніж у 2000р.
Однак, порівнюючи з 90-ми роками, рівень споживання молочних продуктів, фруктів та цукру менший на третину, м’яса та м’ясних продуктів – на 10%.
Як свідчить статистика, житель нашої області вживає більше молочних продуктів, хліба, картоплі та овочів, ніж в середньому в країні. Однак, що стосується споживання м’яса, риби, яєць, фруктів та цукру, то тут буковинці дещо відстають.

Заступник начальника
Головного управління статистики Г.І. Петрова

peredplata