Завершився архітектурний конкурс на кращий проект Пієти у Чернівцях

Сім відібраних робіт буде представлено у Чернівцях, у центрі культури «Вернісаж» (вул. І. Франка. 15) 20 серпня (середа) о 14. 30.

Проекти, що представлятимуться, виконані відомими художниками та скульпторами. Троє із них – із Києва, четверо – із Чернівців. Перед тим, як ці роботи зможуть оглядати журналісти та всі бажаючі, першими їх побачть члени журі, які і відберуть із семи – три роботи.
На 14.30. запрошуються журналісти, які зможуть теж оцінити дані проекти, а також отримати коментарі від голови Чернівецької організації Національної спілки художників України пана Ігоря Хілька та директора місько благодійного Фонду \”Карітас Буковини\” отця Валерія Сиротюка. Саме цей фонд є організатором проведення конкурсу.
21 серпня, о 15. 00, коли Чернівецька організація Національної спілки художників України відзначатиме у центрі культури «Вернісаж» 70-ліття з часу заснування, і буде оголошено три відібрані роботи на кращий проект Пієти у Чернівцях. Далі виставка буде відкрита для огляду, роботи ообгорюватимуться на громадських слуханнях.

Довідково.
Архітектурний конкурс на кращий проект \”Пієта\” було оголошено у травні. Його освновне завдання – втілення кращої проектної пропозиції для увіковічення героїв Українського Майдану (\”Небесної сотні\”) та відновлення історичної і культурної пам\’яті про чернівецький \”Хрест Пієту\”. Праобразом скульптурної композиції є знищена історична і культурна пам\’ятка Буковини \”Хрест Пієта\” (1827-1923). Пам’ятник встановлюється на вічну пам\’ять і честь героїв Українського Майдану.
Преміальний фонд:
Перша премія – 10 000 грн., друга премія – 8 000 грн., третя премія – 6 000 грн.

peredplata