Буковинським бізнесменам відшкодовано 34,6 млн. грн. ПДВ

В Головному управлінні Міндоходів у Чернівецької області інформують, що саме така сума відшкодована платникам податку на додану вартість Буковини за сім місяців 2014 року. Із загальної суми відшкодування 63 відсотки (чи 21,8 млн. грн.) повернено платникам грошовими коштами, а 37 відсотків (або 12,8 млн. грн.) – відшкодовано їм в рахунок майбутніх платежів з ПДВ.
З початку року чотири платники ПДВ регіону отримали автоматичне відшкодування у розмірі 8,5 млн. грн., що складає 38,9 відсотків від загальної суми відшкодованого податку на рахунки платників.
«Відшкодування ПДВ здійснюється відповідно до норм діючого податкового законодавства, оперативно та у повному обсязі. Сьогодні понад 80 відсотків платників податку на додану вартість, – це, як правило, сумлінні платники ПДВ з числа суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, що працюють на терені Буковини й є першочерговими претендентами на відшкодування ПДВ. Решта – це «пільговики», що є спеціалізованими підприємствами інвалідів», – зазначив начальник управління оподаткування та контролю окремих об’єктів і операцій Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області Іван Матіос.
Посадовець також поінформував, що після перевірки сум бюджетного відшкодування ПДВ в поданих суб’єктами господарювання деклараціях, у звітному періоді зменшено бюджетне відшкодування ПДВ більше ніж на 343 тис. грн.

peredplata