Підприємці та перевізники реанімують Податковий майдан та Автомайдан

На акцію протесту 3 листопада готові вийти кілька тисяч підприємців, а також представників близько 250 громадських організацій з усієї України, повідомив начальник штабу Всеукраїнської громадянської акції \”Вперед!\” Андрій Панайотов, пише прес-служба ВГА \”Вперед!\”.

За його словами, \”цинізм влади переходить всі межі. Якщо раніше, так званими реформами, влада збивала труну для підприємництва, то антинародним законом №8521 (про спрощену систему оподаткування) вже приготовлена і кришка із цвяхами. Малий бізнес приносять в жертву популізму та безвідповідальності\”.

Водночас він підкреслив, що підприємці не сидітимуть склавши руки і не будуть просто спостерігати, як знищують найактивніший клас суспільства. \”Адже ми не тільки годуємо себе і свої сім\’ї, а й приносимо величезні кошти в бюджет у вигляді податків і відрахувань. І ми маємо намір 3 листопада вийти на вулиці і змусити рахуватися з нашою думкою\”, – заявив громадський лідер.

Панайотов підкреслив, що протестувальники мають намір вимагати від президента Віктора Януковича ветувати нещодавно схвалений закон №8521 про спрощену систему оподаткування, бо він, на переконання підприємців, спрямований на дискримінацію малого бізнесу в Україні.

Віце-президент громадського об\’єднання \”Союз перевізників України\” Сергій Овчинников також підтвердив, що 3 листопада відбудеться новий Автомайдан.

Начальник штабу Всеукраїнської громадянської акції \”Вперед!\” Панайотов закликав усіх небайдужих українців приєднатися до акції протесту в цей день.

\”Якщо парламент не здатний прислухатися до голосу народу, а готовий приймати тільки ті закони, які обслуговують владу, то такий парламент треба розпустити. Якщо для того, щоб влада повернулася обличчям до свого народу, потрібно буде провести сотні акцій протесту, Автомайданів, Податкових майданів – то ми до цього готові. Коли сотні тисяч підприємців та їхній сімей викидаються за межу виживання, то ми це безсловесно терпіти не будемо\”, – заявив Панайотов.

Нагадаємо, що ініціаторами всеукраїнської акції \”Вперед\” є активісти громадянських рухів, організатори Податкового майдану та \”Автомайдану\”. Акцію підтримали більш як 200 громадських організацій і профспілок малого й середнього бізнесу.

Чорнобильці розпочинають безстрокову акцію перед будівлею ВРУ

Близько 300 представників чорнобильських організацій Харківщини візьмуть участь в акції протесту, що розпочнеться 1 листопада перед будівлею Верховної Ради в Києві, повідомляє УНІАН посилаючись на голову міської організації \”Союз Чорнобиль України\” Анатолія Губарєва.

Безстрокова акція протесту розпочнеться біля парламенту о 10 годині ранку 1 листопада.

Представники чорнобильських громадських організацій країни протестують проти скорочення пільг, пенсій та інших соціальних гарантій. На акцію до Києва виїжджає близько 140 \”чорнобильців\” із Харкова та близько 140 – із області.

За словами Губарєва, акцію протесту підтримають 14 обласних організацій \”Союз Чорнобиль України\”.

Він повідомив, що чорнобильці вимагатимуть виконати рішення судів про призначення пенсій, погашення заборгованості з виплат компенсацій та поточних пенсій, а також порушити кримінальні справи стосовно винних у невиконанні рішень судів про призначення чорнобильцям пенсій.

Нагадаємо, що у Харкові \”чорнобильці\”, 28 жовтня, на знак протесту проти невиплати пенсій захопили приміщення регіонального управління Пенсійного фонду, звільнили його вночі і тимчасово припинили акцію протесту.

Відзначимо, що місяць тому воїни-афганці і чорнобильці, що протестували під парламентом проти скасування пільг, знесли огорожу під Верховною Радою і здійснили штурм будинку. Учасники акції прорвали міліцейський кордон і з криками \”Ганьба!\” оточили саму будівлю парламенту.

Джерело newsru.ua

peredplata